Even voorstellen

Even voorstellen

Bonjour!!

Ik ben Louis Heuvelmans geboren en getogen in Brabant en op diverse plaatsen binnen Nederland en België woonachtig geweest. Met mijn vrouw Karin Mulder heb ik een prachtig bedrijf opgebouwd, nadat zij in 2018 is overleden voer ik het bedrijf alleen verder.

En zoals het altijd is geweest…thuisgevoel en gezelligheid staan voorop!

 

Even een Terugblik

Hoe is het allemaal begonnen?

Onze eerste gezamenlijke vakantie zijn we beiden op de motor gesprongen en zijn we gaan rondtoeren door La Douce France. De daaropvolgende jaren idem dito, waarbij elk jaar voor een andere streek werd gekozen.

Onze slaapplaatsen werden afgewisseld met chambres d’hôtes en campings. Overal zijn we goed ontvangen en ook de Fransen zelf waren erg vriendelijk en behulpzaam, zeker toen we in een regenbui ons tentje aan het opzetten waren.

Op onze terugreis zijn we al die jaren door het midden van Frankrijk teruggekeerd, via de omgeving van Clermont- Ferrand en door de departementen Puy-de-Dôme en de Auvergne. In de laatste streek verloren we ons hart aan de prachtige natuur, de heuvels, de kalmte, de vele roofvogels en zwaluwen die rondvlogen, kortom een stukje ongerept Frankrijk waar het massatoerisme (nog) niet aan de orde is.

Dit laatste heeft ook tot gevolg dat je niet op elke hoek een chambres d’hôtes of camping kan vinden, dus soms moesten we wat langer doorrijden dan gepland voordat we daadwerkelijk weer een slaapplaatsje hadden gevonden. Maar niet getreurd, uiteindelijk kwamen we altijd wel weer goed terecht en konden we vaak nog aanschuiven aan de familietafel voor een avondmaal.

De gastvrijheid in deze omgeving staat nog hoog in het vaandel. Al die fijne en goede dingen gaven ons steeds meer kriebels en elke keer hadden we zoiets van “goh, ik wil niet terug naar huis, ik voel me hier thuis”. Reden waarom we in 2004 voor de eerste keer naar de huizenbeurs buitenland zijn gegaan.

Begin 2005 hebben we de eerste afspraken gemaakt en zijn diverse weekenden naar Frankrijk gereden om panden te bezichtigen. Op de voorlaatste dag van weer eens een weekendje Frankrijk werden we door onze makelaar gewezen op een pand wat net terugkwam uit de verkoop en waarvan ze dacht dat dit wel in onze visie zou passen, namelijk een geweldige stek, goed bereikbaar en genoeg ruimte om een chambre d’hôtes van te kunnen maken. Vol verwachting reden we het terrein op en de makelaar bleek helemaal gelijk te hebben! We moesten wel even door de spinnenwebben en oude rommel heen kijken, maar verder had het alles wat we wensten. Dus besloten we om nog diezelfde dag een bod uit te brengen en 3 dagen later kregen we te horen dat we de trotse eigenaars zouden worden van een prachtige oude boerderij, deel uitmakend van het domein genaamd “Champeaux” nabij het lieflijk plaatsje Marcillat-en-Combraille onderdeel van het gehuchtje Ronnet!

Dit alles vond plaats in mei 2005. In oktober 2005 werden alle papieren bij de notaris getekend en waren we officieel eigenaar. Ons verhaal is even in vogelvlucht neergezet omdat we niet iedereen willen vermoeien met alle lastige (juridische) details waar je mee te maken krijgt voordat alles officieel is, het belangrijkste is dat het allemaal gelukt is!

Sinds 2005 zijn we dus de trotse bezitters van een 150 jaar oude langgevelboerderij, gelegen op 7 hectare en omgeven door bos en weilanden en gelegen in de Allier (Auvergne), het hart van Frankrijk. Na vele vakanties en lange weekenden klussen om het geheel bewoonbaar te maken, hebben we medio 2009 besloten onze loopbanen in Nederland stop te zetten en te verruilen voor een leven à la campagne in la douce France.

In 2010 zijn we officieel van start gegaan met onze Chambres d’hôtes, voor velen beter bekend als Bed & Breakfast. De rust, de prachtige natuur om ons heen en alle gasten die we mogen ontvangen en verzorgen maken dat het de stap meer dan waard is geweest.
Inmiddels is deze formule omgezet naar Logies / Gites.

Tot ziens op Champeaux

WhatsApp WhatsApp us