Omgeving

Omgeving

Omgeving Champeaux

De boerderij maakt deel uit van een domein, bestaande uit ruim 60 hectare en is gelegen aan de rand van een groot bos. We behoren officieel tot de gemeente Ronnet, maar aangezien dit een klein gehucht is met veel kronkelwegen, verwijzen we meestal naar het dorpje Marcillat-en-Combraille.

Marcillat-en-Combraille ligt op ca 3 kilometer van onze stek en heeft een slager, een bakker, een supermarktje, een restaurantje en jawel een dorpscafé. Eén keer per week is er een lokale markt met alle geneugten die het leven biedt; heerlijke kaasjes, worstjes, honing, verse groenten enzovoort. Sinds 2020 ligt bij de kartbaan ook een nieuw klimpark met een tokkelbaan. Een grotere stad, op ca 25 km van ons vandaan, is Montluçon. Hier is in 2008 een etappe van de Tour de France geëindigd. Deze stad biedt een leuke kern met terrasjes, winkeltjes, restaurantjes, grote supermarkten, diverse oude gebouwen etc.. Clermont-Ferrand (ca 80 km onder ons) is een oude stad met prachtige gebouwen, een groot (modern) centrum, vele kleine straatjes en vele restaurantjes. Beide steden zijn zeker een bezoek waard.

Omgeving Auvergne

De Auvergne is een groene streek met uitgestrekte weilanden, waar dieren nog heerlijk de ruimte hebben om te grazen. Het massatoerisme is nog zeker niet aan de orde en de natuur kan nog ongestoord zijn gang gaan. Dit draagt bij aan een grote sortering van vogelsoorten, dus vogelspotters komen hier zeker aan hun trekken. Rust en activiteit gaan hand in hand in de Auvergne; fietsen, wandelen, paardrijden, survival, alles is hier nog mogelijk in de ongerepte natuur. Daarnaast bevinden zich in de nabije omgeving 2 golfbanen, waarvan één op ca 20 km in Neris-les-Bains.

Neris-les-Bains is een oude badplaats en kuuroord waar zich moderne thermen bevinden.
Wil je lekker afkoelen, dan kun je een bezoekje brengen aan het zwemmeer in Lapeyrouse, voorzien van een speeltuintje en een kleine eet- en drinkgelegenheid. Dit meer ligt op ca 15 minuutjes rijden. Kanoën is mogelijk op de rivier “La Sioule”.

Op ruim een uur rijden vind je het 3e skigebied van Frankrijk, bestaande uit Mont D’or, La Bourboule en Super-Besse. Zowel in de zomer als in de winter is het hier goed vertoeven.
Uiteraard zijn er nog schilderachtige dorpjes in de omgeving te vinden. Bijvoorbeeld Charroux (middeleeuws stadje), Saint Pourçain, dat zich tussen de wijngaarden bevindt en Biollet, waar een boeddistische tempel staat. In de omgeving van Clermont-Ferrand liggen nog diverse vulkaankraters, sommigen gevuld met water. Hier zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld, waarbij je ook diverse kaasboerderijen kan bezoeken.

Kortom, voor elk wat wils!

WhatsApp WhatsApp us