Terugblik op 2015

Terugblik op 2015

En dan is het ineens alweer januari 2016, wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Wederom een geweldig leuk jaar achter de rug met veel vaste gasten maar ook weer vele nieuwkomers en de boekingen voor het jaar 2016 komen alweer binnen. Superbe!

zwembad 2

Wat is er zoal gebeurd in 2015 op Champeaux?                                                   We zijn het jaar gestart met de aankoop van een huis, gelegen om de hoek van onze gite “Les Combrailles” in Ronnet.  De vorige eigenaar (een fransman) had al grotendeels gerenoveerd (met de franse slag weliswaar), waardoor het huis voor ons interessant werd. Niet teveel werk en deze keer konden we door de bomen het bos nog zien. De planning was dat dit huis voor de zomer van 2015 ook klaar zou zijn voor vakantieverhuur maar dat hebben we dus niet gered, want onverwacht kwam het seizoen al heel vroeg op gang en hebben we onze tijd voornamelijk op Champeaux tussen onze gasten doorgebracht. Gelukkig een hele goede en gezellige reden om de kwasten neer te leggen. Ook het naseizoen is lang door blijven lopen, waarschijnlijk ook mede dankzij het prachtige weer wat we tot december hebben gehad, ook toen geen tijd gehad om de kwasten weer op te pakken. Januari is hier altijd een rustige maand. tijd om nu alsnog het huis verder af te werken en in te richten zodat deze voor de zomer ook in de verhuur kan. Zodra de gite klaar is, zullen we deze verder toelichten op onze site.

In mei kregen we ook dit jaar weer een ZOOVER award en voor de 4e keer stonden we in de top 10! En dit allemaal dankzij alle gasten die een prachtige recensie hebben achtergelaten op ZOOVER!! Heel erg bedankt aan alle schrijvers!!!

IMG_7903

In het voorjaar hebben we samen met één van onze gasten (Jurgen) een muurtje van natuursteen gemetseld onder de hangar en oude karrenwielen en ramen geplaatst zodat het hier bij slechter weer ook windvrij is.  Diezelfde Jurgen heeft in het najaar ook meegeholpen om het terras aan de achterkant te leggen nadat andere gasten (Johan en Arlette, Mark en Maaike) gigaveel onkruid hadden weggeplukt. Stapje voor stapje komen we er samen wel!

IMG_8233

En ondanks dat we onszelf beloofd hadden geen deadlines meer te creëren, kregen we het half mei ineens in de bol om dit jaar dan toch maar het zwembad te (laten) plaatsen. Hals over kop naar de zwembad-importeur in Montmauralt om een offerte te laten maken, fluitje van een cent dachten we, totdat we vernamen dat er wel een betonvloer van 20 cm dik moet liggen om voor de garantie in aanmerking te komen. Aangezien  we het zwembad graag voor half juli geplaatst wilden hebben en de importeur het storten niet voor deze tijd ingepland zou krijgen, restte ons niets anders dan dit dan maar zelf te doen. Wisten wij veel…….. Giga veel werk dus; eerst zand uit laten graven, vervolgens het beton storten in 3 delen (middenstuk als laatste omdat hier een ijzeren profiel in moest)  en dan blijkt dat de vloer wel heel reusachtig groot is wanneer je al het beton handmatig aanmaakt, pffffff. Vervolgens bleek deze niet helemaal glad te zijn (afreien voor een leek valt ook niet mee), wat wel noodzakelijk is voor de liner/bodem van het zwembad, waardoor we alsnog egalisatiemiddel moesten aanbrengen. En toen werd de hitte begin juli ineens een probleem, normaal duimen we voor dit weer maar nu waren temperaturen van rond de 30 graden te heet om te kunnen egaliseren.  Noodgedwongen moesten we dan ook in de nacht aan de slag, zodra de temperatuur van het beton genoeg gedaald was.  En we konden het niet uitstellen want de deadline was daar: de levering van het zwembad 10 dagen later waarbij het van belang was dat de vloer genoeg uitgehard was. We hebben peentjes gezweet………..maar uiteindelijk was het een voldongen feit: op 10 juli was het zwembad klaar, gevuld en wel en konden de eerste gasten een duik nemen. Wat hebben we er allemaal van genoten, een snikhete zomer en een zwembad, perfecte combinatie!!!!

En toen begon het vollebakseizoen. Zoals eerder geschreven was het weer een heerlijk jaar en hebben we volop genoten van al onze lieve en behulp-zame gasten met en zonder kindertjes. Altijd leuk om zo een grote “familie” om ons heen te hebben, genieten van het samen eten en drinken, spelen, zingen, zwemmen, dansen, kortom van het samenzijn. En ook na het hoogseizoen bleven de gasten maar komen en gaan, wat een waanzinnig jaar was het voor ons en wat hebben we ervan genoten!!!!       Nu dan even tijd om pas op de plaats te maken, op ons te laden voor het nieuwe seizoen en weer uit te zien naar een mooi jaar met veel lieve en leuke mensen om ons heen!!

 


Comments are closed.
WhatsApp WhatsApp us