2013 februari

2013 februari

Inmiddels is het februari 2013 en is het nog heel rustig op Champeaux. Januari hebben we benut om heerlijk uit te slapen, even bijtanken van het drukke seizoen wat achter ons ligt en even geen deadlines of klussen. De winter is hier in vlagen voorbijgekomen met heel veel afwisseling, in december (rond de kerstperiode) heeft de thermometer zelfs nog 20 graden aangetikt. Februari zal nog wel een wintermaand worden en hopelijk gaat het daarna langzaam richting het voorjaar. We zien er weer naar uit.

Ook is ons “gezinnetje” uitgebreid met een ezelin “Cheyenne”. We hebben haar overgenomen van een bejaard koppel die moesten verhuizen en daardoor geen plaats meer hadden voor hun ezel. Inmiddels staat ze sinds oktober in onze wei voor het huis en is heeeeel nieuwsgierig naar alles wat er om haar heen gebeurt. En natuurlijk heeft ze, zoals het een echte ezel betaamt, haar eigen karakter en eigenzinningheid en behoeft ook de nodige aandacht. Dus elke dag besteden we wat tijd aan haar, zodat ze helemaal vertrouwd met ons wordt en leren we haar ook wat dingetjes, zoals haar hoeven geven om schoon te maken, meelopen in de wei en rustig blijven staan. Het commando “Kus” kent ze inmiddels en zodra je dat vraagt, heft ze haar hoofd omhoog en krijg je een kus met haar witte natte neus. We zijn erg blij met haar en hopen dat ze hier dan ook oud kan en mag worden!
Inmiddels hebben we ook een vriendje voor haar gevonden, zodat ze niet zo alleen is. Begin maart komt er dan ook een muilpaard bij (een kruising tussen een merrie en een ezel), blond met witte haren, een prachtig paardenhoofd en het lichaam van een dikke ezel. Ook naar zijn komst zien we uit!

Met Toby, onze hond, en de 2 poezen Dino en Dinky, gaat ook alles goed. Zij genieten volop van alle vrijheid en aandacht die ze krijgen op Champeaux en niet te vergeten alle aandacht van onze gasten.

Nu is het voor ons weer tijd om langzaam het klussen op te pakken. We hebben een start gemaakt met de laatste stal in het hoofdgebouw, welke ook weer een ruime gastenkamer zal worden. De badkamer is klaar, de muren en plafond zijn grotendeels geverfd en nu gaan we beginnen aan de tegelvloer. Dus hopelijk zijn we in het voorjaar van 2013 helemaal klaar met deze kamer en gooien we, voor wat betreft het klussen, daarna de handdoek voor een jaartje in de ring.

We houden jullie op de hoogte van onze voortgang!


Comments are closed.
WhatsApp WhatsApp us